Predstavnici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske učestvovali su 14.04.2009. godine, u radu Skupštine Udruženja penzionera opštine Srbac, na čijem se dnevnom redu nalazila informacija o zdravstvenoj zaštiti ove populacije.
Penzionerima su prezentovane aktivnosti i rezultati Fonda u protekle tri godine, kao i planirane aktivnosti u narednom periodu. Takođe, podijeljeni su im vodiči kroz prava iz zdravstvenog osiguranja, kao i izvodi iz listi ljekova.
Glavni cilj ovog sastanka bio je da se u neposrednom kontaktu sa penzionerima čuju problemi na koje oni nailaze kod korišćenja zdravstvene zaštite, što će biti osnovni putokaz u kom pravcu Fond treba dalje da unapređuje svoj rad. 
Pitanja penzionera su se uglavnom odnosila na dostupnost zdravstvene zaštite, prava na ljekove, stomatološke usluge, te uopšte na njihova prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Detaljnije

Sastanak Uduženja penzionera RS i Fonda zdravstvenog osiguranja.
Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Goran Kljajčin sa saradnicima u četvrtak, 9. aprila 2009. godine, u Tesliću održao je sastanak sa predstavnicima Udruženja penzionera Republike Srpske, s ciljem da im se približe prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i evidentiraju problemi s kojima se ova populacija suočava prilikom korišćenja zdravstvene zaštite.
Sastanku je prisustvovalo oko 80 penzionera iz svih opština Republike Srpske. Oni su uglavnom iznijeli primjedbe na nejednaku dostupnost zdravstvene zaštite svima, na plaćanje specijalističkih i laboratorijskih usluga u pojedinim domovima zdravlja, te na praksu propisivanja onih lijekova koje Fond ne finansira u 100 % iznosu.

Detaljnije

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Goran Kljajčin, uputio je u povodu Svjetskog dana zdravlja čestitke svim udruženjima pacijenata i udruženjima invalida, sljedećeg sadržaja:
Cijeneći vašu značajnu ulogu u izgradnji zdravstvenog sistema, a u okviru njega i sistema obaveznog zdravstvenog osiguranja, kao i vašu brigu za zdravlje populacije koju predstavljate, upućujem vam iskrene čestitke u povodu 7. aprila – Svjetskog dana zdravlja.
Koristim se ovom prilikom da vas obavjestim da je Fond zdravstvenog osiguranja RS planirao niz mjera koje bi trebalo da doprinesu daljem unapređenju komunikacije sa osiguranicima. 

Detaljnije

U povodu 7. aprila – Svjetskog dana zdravlja, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Goran Kljajčin uputio je javno priznanje menadžmentu i svim zaposlenim u bolnici Foča za rezultate postignute u 2008. godini.
Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u prošloj godini je vršio pojačanu kontrolu uslova liječenja i zadovoljstva pacijenata uslugama u bolnicama Srpske. Kod svih bolnica je zabilježeno poboljšanje stanja, a bolnica Foča je u svakom mjesecu prošle godine imala najvišu prosječnu ocjenu, koja je u čak sedam mjeseci iznosila 5.
Pacijenti, koji koriste usluge ove bolnice, posebno su se pohvalno izjasnili o ljubaznosti bolničkog osoblja i činjenici da u bolnici Foča nema listi čekanja. Pacijenti su sa ocjenom 5 ocijenili i snabdjevenost bolnice ljekovima i sanitetskim materijalom, jer nijednom u toku godine nisu morali sami da kupuju bilo šta od onoga što je bolnica obavezna da ima. 
"Kolektivu bolnice Foča, i ostalih zdravstvenih ustanova, želim da i u ovoj godini nastave sa unapređenjem uslova liječenja i poboljšanjem kvaliteta usluga", naveo je direktor Fonda.

Predstavljen projekat Prevencija i liječenje gojaznosti kod djece.
U Fondu zdravstvenog osiguranja RS juče je predstavljen projekat «Prevencija i liječenje gojaznosti kod djece i adolescenata u Srbiji». Projekat su predstavili prof. Dr Miloš Banićević, predsjednik Udruženja pedijatara Srbije, prof. dr Dragan Zdravković, eminentni stručnjak iz oblasti endokrinologije i dr Nenad Crnčević, direktor Specijalne bolnice «Čigota».
Realizaciju ovog projekta, kako su rekli gosti iz Srbije, finansijski podržava Zavod za zdravstveno osiguranje, koji plaća 21 dan boravka djece u bolnici «Čigota». Dosadašnjom realizacijom projekta obuhvaćeno je 198 djece u dobi od 12 do 18 godina.

Detaljnije