Sastanak Uduženja penzionera RS i Fonda zdravstvenog osiguranja.
Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Goran Kljajčin sa saradnicima u četvrtak, 9. aprila 2009. godine, u Tesliću održao je sastanak sa predstavnicima Udruženja penzionera Republike Srpske, s ciljem da im se približe prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i evidentiraju problemi s kojima se ova populacija suočava prilikom korišćenja zdravstvene zaštite.
Sastanku je prisustvovalo oko 80 penzionera iz svih opština Republike Srpske. Oni su uglavnom iznijeli primjedbe na nejednaku dostupnost zdravstvene zaštite svima, na plaćanje specijalističkih i laboratorijskih usluga u pojedinim domovima zdravlja, te na praksu propisivanja onih lijekova koje Fond ne finansira u 100 % iznosu.

Detaljnije

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Goran Kljajčin, uputio je u povodu Svjetskog dana zdravlja čestitke svim udruženjima pacijenata i udruženjima invalida, sljedećeg sadržaja:
Cijeneći vašu značajnu ulogu u izgradnji zdravstvenog sistema, a u okviru njega i sistema obaveznog zdravstvenog osiguranja, kao i vašu brigu za zdravlje populacije koju predstavljate, upućujem vam iskrene čestitke u povodu 7. aprila – Svjetskog dana zdravlja.
Koristim se ovom prilikom da vas obavjestim da je Fond zdravstvenog osiguranja RS planirao niz mjera koje bi trebalo da doprinesu daljem unapređenju komunikacije sa osiguranicima. 

Detaljnije

U povodu 7. aprila – Svjetskog dana zdravlja, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Goran Kljajčin uputio je javno priznanje menadžmentu i svim zaposlenim u bolnici Foča za rezultate postignute u 2008. godini.
Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u prošloj godini je vršio pojačanu kontrolu uslova liječenja i zadovoljstva pacijenata uslugama u bolnicama Srpske. Kod svih bolnica je zabilježeno poboljšanje stanja, a bolnica Foča je u svakom mjesecu prošle godine imala najvišu prosječnu ocjenu, koja je u čak sedam mjeseci iznosila 5.
Pacijenti, koji koriste usluge ove bolnice, posebno su se pohvalno izjasnili o ljubaznosti bolničkog osoblja i činjenici da u bolnici Foča nema listi čekanja. Pacijenti su sa ocjenom 5 ocijenili i snabdjevenost bolnice ljekovima i sanitetskim materijalom, jer nijednom u toku godine nisu morali sami da kupuju bilo šta od onoga što je bolnica obavezna da ima. 
"Kolektivu bolnice Foča, i ostalih zdravstvenih ustanova, želim da i u ovoj godini nastave sa unapređenjem uslova liječenja i poboljšanjem kvaliteta usluga", naveo je direktor Fonda.

Predstavljen projekat Prevencija i liječenje gojaznosti kod djece.
U Fondu zdravstvenog osiguranja RS juče je predstavljen projekat «Prevencija i liječenje gojaznosti kod djece i adolescenata u Srbiji». Projekat su predstavili prof. Dr Miloš Banićević, predsjednik Udruženja pedijatara Srbije, prof. dr Dragan Zdravković, eminentni stručnjak iz oblasti endokrinologije i dr Nenad Crnčević, direktor Specijalne bolnice «Čigota».
Realizaciju ovog projekta, kako su rekli gosti iz Srbije, finansijski podržava Zavod za zdravstveno osiguranje, koji plaća 21 dan boravka djece u bolnici «Čigota». Dosadašnjom realizacijom projekta obuhvaćeno je 198 djece u dobi od 12 do 18 godina.

Detaljnije

Stopa odsustvovanja s posla zbog bolesti u februaru ove godine, na osnovu podataka iz 33 doma zdravlja i komisije za ocjenu privremene nesposobnosti za rad, iznosi 3,98 odsto.
Stopa bolovanja do 30 dana u proteklom mjesecu bila je 2,55, a preko 30 dana 1,44.
Posljednjih nekoliko mjeseci primjetno je da se stopa bolovanja smanjuje. U novembru prošle godine ona je iznosila 4,45 odsto.
Inače, niskom stopom odsutnosti s posla smatra se stopa manja od 3 %; umjereno povišenom stopa od 3,1 do 4,5 %; visokom odsutnošću stopa od 4,6 do 6,0 %, a izrazito visokom stopa koja prelazi 6,1 %.

Detaljnije