FZO RS Odnosi s javnošću Vijesti Održan radni sastanak sa predstavnicima RFZO Srbije

Predstavnici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Srbije i Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske održali su danas u Banjaluci radni sastanak, čime je nastavljena intenzivna saradnja dvaju fondova u cilju obezbjeđivanja što efikasnije zdravstvene zaštite građana i pojednostavljenja procedura.
Direktor FZO RS Dejan Kusturić zahvalio se Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje Srbije na dugogodišnjoj dobroj saradnji, razumijevanju i podršci koju pružaju našem fondu i našim osiguranicima. ''Ovakvi sastanci su izvrsna prilika da učimo jedni od drugih, preuzimamo dobre prakse i da zajednički dolazimo da najboljih mogućih rješenja kako bi osiguranici oba fonda imali što bolju zdravstvenu zaštitu, što nam je zajednički prioritet u radu naših institucija'', istakao je Kusturić.
Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o unapređenju sprovođenja Sporazuma o socijalnom osiguranju, kao i elektronskoj razmjeni podataka između fondova, čime bi se unaprijedila efikasnost i ubrzale procedure, posebno kada su u pitanju hitni prijemi naših osiguranika u Srbiji i obrnuto. Pored aktuelnih pitanja u vezi sa sprovođenjem Sporazuma o socijalnom osiguranju, timovi RFZO Srbije i Srpske razmijenili su iskustva i dobre prakse i u oblasti informacionih tehnologija, finansija, lijekova i drugih tema. Predstavnici FZO RS su kolege iz Srbije upoznali sa načinom formiranja listi lijekova, funkcionisanjem Programa lijekova u Srpskoj, te načinima praćenja i održavanja kontinuiranog snabdjevanja ustanova lijekovima, kako bi se osigurala dostupnost lijekova osiguranicima i dr. Takođe, kolege iz Srbije informisale su nas o načinima njihovog rada i značajnim iskoracima koji su postignuti u oblasti zdravstvenog osiguranja u Srbiji u proteklim godinama.
Inače, saradnja RFZO Srbije i FZO Republike Srpske, koja je postojala i od ranije, intenzivirana je od sastanka rukovodstva fondova koji je održan nedavno u okviru Svesrpskog sabora u Beogradu. Na današnjem sastanku u Banjaluci dogovorene su naredne zajedničke aktivnosti i novi sastanci već početkom narednog mjeseca u Beogradu.