FZO RS Odnosi s javnošću Vijesti Radnici FZO RS darivali krv

Radnici Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, Direkcije i Filijale Banjaluka, odazvali su se akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovao Savez dobrovoljnih davalaca krvi RS.

Na ovaj način radnici FZO RS, koji su svakodnevno na usluzi osiguranicima, pokazuju humanost na djelu i ličnim primjerom daju doprinos unapređenju zdravlja ugroženih pacijenata, ali i jačanju svijesti o značaju darivanja ove dragocjene tečnosti.

Inače, u FZO RS u toku je formiranje Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi jer veliki broj radnika Fonda redovno daruju krv. Među njima je i Vladimir Dabić, šef Filijale FZO Banjaluka, koji je krv darovao više od 30 puta. ''Darivanje krvi je jedan od najhumanijih gestova i ne samo da je korisno za lica kojima je krv potrebna, već i za nas koji je darujemo. Radnici Fonda su spremni da daruju krv kada god je potrebno i već godinama učestvujemo u ovakvim akcijama. Sama pomisao da naša krv nekome može da spasi život za sve nas dobrovoljne davaoce izaziva ogromno zadovoljstvo'', rekao je Dabić. On je najavio novu akciju darivanja krvi u novembru, do kada bi trebao u potpunosti da zaživi i Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Fonda.

Podsjećamo da su dobrovoljni davaoci krvi u Srpskoj oslobođeni plaćanja participacije i to godinu dana od posljednjeg davanja krvi, a oni koji su krv darivali više od deset puta su trajno oslobođeni plaćanja participacije.