FZO RS Odnosi s javnošću Vijesti Rukovodstvo FZO RS u KC Srbije: Najbolja zdravstvena zaštita za građane Srpske i Srbije

Težnja je da građani  Republike Srpske i Srbije kroz ulaganja u zdravstveni sistem i edukaciju kadrova imaju najbolju moguću zdravstvenu zaštitu, a da načini liječenja u zdravstvenim ustanovama budu u potpunosti izjednačeni,  ocijenili su ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, nakon sastanka u Beogradu. Ovom sastanku je, između ostalih, prisustvovao i v.d. direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić.

Naime, danas su predstavnici institucija zdravstvenog sistema Srpske posjetili i novi objekat Kliničkog centra Srbije, a to je bila prilika i da se razgovara o nastavku saradnje zdravstvenih ustanova Srbije i Republike Srpske.

“Ono što smo vidjeli u novom dijelu Kliničkog centra Srbije biće značajno za obuku i naših specijalista s obzirom na to da, shodno programu koji je u Srpskoj identičan za specijalizacije programu u Srbiji, imamo mogućnosti da naše specijaliste, mlade, šaljemo na edukacije. Tako da ćemo i dalje zajedno prolaziti kroz cijeli ovaj sistem izgradnje zdravstva kako u Srpskoj, tako i u Srbiji“, rekao je Šeranić.

Inače, Fond već godinama uspješno sarađuje sa zdravstvenim ustanovama u Srbiji u kojima se liječe naši osiguranici i to onda kada se liječenje ne može sprovesti u Univerzitetsko kliničkom centru Srpske.  Najviše osiguranika iz Republike Srpske se liječi upravo u Kliničkom centru Srbije, pa je u  prošloj godini liječeno  482 pacijenta u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Napominjemo da Fond zdravstvenog osiguranja RS redovno izmiruje sve obaveze prema zdravstvenim ustanovama u Srbiji za liječenje naših osiguranika, a za razliku od ranijih godina, Fond više uopšte nema dugovanja za liječenje naših osiguranika u Srbiji.