FZO RS Odnosi s javnošću Vijesti U povodu 30 godina postojanja: FZO RS mališanima poklanja koncert ''Vrapčića''

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske 9. juna sa početkom u 18 časova svim mališanima poklanja koncert ''Vrapčića'' u Parku ''Petar Kočić'' u povodu 30 godina postojanja naše institucije.  Pozivamo sve mališane, kao i njihove roditelje, bake i deke,  da nam se pridruže u parku kako bismo zajedno proslavili jubilej.

Koncert ''Vrapčića'' je ujedno i prva aktivnost kojom počinjemo obilježavanje jubileja pod sloganom ''Snaga je u solidarnosti'', a sve naše aktivnosti koje smo ovim povodom planirali u narednom periodu biće usmjerene i organizovane upravo zbog onih zbog kojih i postojimo - naše osiguranike. Budući da zdravstveno osiguranje počiva na principima solidarnosti, uzajamnosti i jednakosti, upravo ovaj slogan nosi u sebi snažnu poruku koliko je važno sačuvati sistem koji njeguje solidarnost zdravih sa bolesnim, mladih sa starima i da svi imaju ista prava – bez obzira na ekonomski i socijalni status. Prema tome, kroz sve planirane aktivnosti namjera nam je da ukazujemo i jačamo svijest građana o značaju zdravstvenog osiguranja.

Pored koncerta za mališane, planirano je da na rođendan FZO RS, tačnije 27. jula, u svim našim filijalama ponovo organizujemo druženje sa građanima kako bismo im približili zdravstveno osiguranje, informisali ih o pravima i saslušali sve eventualne primjedbe i sugestije,  jer nam je u cilju da i dalje partnerski razvijamo zdravstveno osiguranje.

Fond će ove godine posebnu pažnju posvetiti i udruženjima pacijenata koji su, takođe, svojom aktivnošću i prijedlozima doprinijeli poboljšanju kvaliteta i dostupnosti zdravstvene zaštite.

Dakle, umjesto svečanih ceremonija koje su uobičajne u ovim situacijama, fokus obilježavanja 30 godina postojanja stavljamo na osiguranike da zajedno sa njima proslavimo ovaj značajan jubilej i na ovaj način još jednom potvrdimo da smo servis građana.

Podsjećamo, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske osnovan je Odlukom Skupštine Republike Srpske od 27. jula 1992. godine, u skladu sa Zakonom o zdravstvenom osiguranju Republike Srpske. Sadašnjem Fondu prethodila je Samoupravna interesna zajednica (SIZ) zdravstvenog osiguranja, koja je osnovana 1974. godine, a prije toga su postojali zavodi za socijalno osiguranje.

Inače, Fond zdravstvenog osiguranja je javna institucija koja sprovodi obavezno zdravstveno osiguranje, rukovodeći se načelima solidarnosti, uzajamnosti i jednakosti, zahvaljujući kojima svi građani Srpske imaju jednaka prava. Snaga je u solidarnosti!