FZO RS Odnosi s javnošću Vijesti U povodu jubileja FZO RS: Dječiji dan u Filijali Zvornik

U povodu 30 godina postojanja Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske organizujemo još jednu aktivnost posvećenu najmlađima, ali i našim radnicima, a to su dječiji dani u našim filijalama. Filijala i Poslovnica FZO RS Zvornik prvi su organizovali dječiji dan, a to je bila prilika da se djeca radnika ove filijale kroz igru i druženje upoznaju sa zanimanjima i radnim prostorom svojih roditelja, kao i našom institucijom. Mališani su se najviše radovali međusobnom upoznavanju i druženju, a obradovali smo ih i balonima sa logom posvećenom jubileju FZO RS.
Inače, ovo je jedna od aktivnosti koja ima za cilj i jačanje timskog duha, motivacije i međusobnih odnosa u kolektivu što je ključno za efikasan i produktivan rad svake organizacije. Naime, samo sa ''zdravim'' kolektivom možemo biti i istinski servis građana, što je naša osnovna uloga. Podsjećamo, prva aktivnost koju smo organizovali u okviru obilježavanja jubileja FZO RS bio je koncert ''Vrapčića'' u Banjaluci kojeg je Fond poklonio mališanima. Sve aktivnosti koje smo planirali ovim povodom u narednom periodu biće posvećene našim osiguranicima, počevši od najmlađih. Namjera nam je da kroz sve planirane aktivnosti ukazujemo i jačamo svijest građana o značaju zdravstvenog osiguranja, naročito načela solidarnosti na kojem počiva naše obavezno zdravstveno osiguranje. Bez solidarnosti, jednakosti i uzajamnosti svi građani ne bi imali jednaka prava iz zdravstvenog osiguranja, kao što je to sada slučaj, zbog toga i slogan naše kampanje glasi ''Snaga je u solidarnosti''.
Na dan osnivanja FZO RS, 27. jula, planiramo da u svim našim filijalama organizujemo druženja sa građanima kako bismo ih informisali o pravima iz zdravstvenog osiguranja, procedurama ostvarivanja prava, te kako bismo saslušali njihove eventualne primjedbe i probleme sa kojima se susreću prilikom ostvarivanja prava, jer nam je u cilju da i dalje partnerski razvijamo sistem zdravstvenog osiguranja.