FZO RS Odnosi s javnošću Vijesti Кusturić: ''Bolnica Bijeljina pouzdana zdravstvena ustanova''

Bolnica ''Sveti vračevi'' u Bijeljini i bijeljinski Dom zdravlja uspješno se bore sa pandemijom izazvanom virusom korona i kadrovski, kao i materijalno-tehnički, su dobro opremljene, rekao je v.d. direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić prilikom posjete ovim zdravstvenim ustanovama.

On je istakao da je FZO RS uložio oko 33 miliona KM za zdravstvenu zaštitu osiguranika ovog područja, te da je ugovor sa Bolnicom u ovoj godini veći za 8 miliona, odnosno sa 10,5 miliona KM u prošloj godini povećan je na 18,5 miliona KM u ovoj godini.

''Očekivali smo da će to biti dovoljno za finansijsku stabilnost bolnice. Međutim, desila nam se korona, iz koje ova bolnica izlazi sa dobrim rezultatima i uspješno se bori sa tim izazovom, ali nas je to malo usporilo'', naveo je Kusturić.

On je pohvalio rukovodstvo bijeljinske bolnice na čelu sa direktorom Zlatkom Maksimovićem i istakao da opremljenost, kadar i svi uslovi u Bolnici daju sigurnost osiguranicima da imaju pouzdanu bolnicu, te da građani ne moraju da traže medicinske usluge na drugim lokacijama ili u drugim zemljama.

 

Vršilac dužnosti direktora Bolnice u Bijeljini Zlatko Maksimović rekao je da je direktoru Fonda iznio presjek stanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi i planove za naredni period, od kojih su najvažniji priprema ljudi, prostora i opreme kako bi spremno dočekali očekivano pogoršanje epidemiološke situacije u narednih mjesec dana.

 

''Zadovoljni smo što smo dobili podršku direktora Fonda zdravstvenog osiguranja za sve aktivnosti koje planiramo da radimo u narednom periodu. Pored redovnih aktivnosti bijeljinske bolnice,  tu su i planovi da naša angio sala uskoro počne da radi svakodnevno, te veliki napredak u oftalmologiji, u vaskularnoj hirurgiji, ortopediji i drugim granama medicine'', naveo je Maksimović.

Kusturić je tokom boravka u Bijeljini posjetio i Dom zdravlja, gdje je upoznat sa funkcionisanjem ove ustanove i uslovima liječenja osiguranika u periodu pandemije.

V.d. direktorica ove ustanove Danijela Đukin istakla da je pandemija ostavila značajne posljedice i na rad ove ustanove, te da su prihodi od participacije značajno manji.