FZO RS Odnosi s javnošću Vijesti Zahvalnica direktoru FZO

Načelnik opštine Gradiška Nikola Kragulj uručio je direktoru Fonda zdravstvenog osiguranja Goranu Kljajčinu zahvalnicu za doprinos unapređenju prava iz zdravstvenog osiguranja stanovnika ove opštine.
Zahvalnica je uručena u povodu obilježavanja 20 godina farmaceutske proizvodnje ''Galenfarma'', čiji su osnivači opština i Javna zdravstvena ustanova ''Apoteka Gradiška''.
Predstavnici ''Galenfarma'' i JZU ''Apoteka Gradiška'' istakli su da je Fond njihov dugogodišnji poslovni partner, te da je ta saradnja od ogromnom značaja za obezbjeđivanje adekvatne zdravstvene zaštite stanovništva, a naročito kada je u pitanju snabdjevenost lijekovima.
Direktor Fonda, zahvaljujući se na dobijenom priznanju, istakao je da su zdravstvene ustanove na području Gradiške perjanica razvoja zdravstvenog sistema Republike Srpske.
''Mi u Fondu, kao i u Ministarstvu zdravlja, smo izuzetno zadovoljni s onim što se radi na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite u RS. Mnogi parametri ukazuju da je opština Gradiška perjanica razvoja zdravstvenog sistema, naročito zbog primjene savremenih metoda, kriterijuma i uslova liječenja za pacijente'', rekao je Kljajčin.
On je dodao da su zahvaljujući ''Galenfarmu'' obezbijeđeni proizvodi koji su ranije uvoženi, što je i sa ekonomskog stanovišta veoma značajno i doprinosi razvoju RS.
Načelnik opštine je naveo da je ponosan na proizvodnju ''Galenfarma'', i izrazio želju da se očuva adekvatna snabdjevenost lijekovima, što je od izuzetnog značaja za građana Gradiške, ali i RS uopšte.
Zahvalnice su uručene i predstavnicima veledrogerija ''Interpromet'', ''Vetfarm'', ''Krajina lijek'', ''Vitamedik'' i ''Feniks''.