FZO RS Odnosi s javnošću Vijesti FZO RS nastavlja podržavati sportiste

Ministar porodice, omladine i sporta, Sonja Davidović, razgovarala je danas sa direktorom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, Dejanom Kusturićem, o nastavku saradnje kada je riječ o finansiranju sistematskih pregleda sportista.

„Zdravstvena zaštita sportista je izuzetno važan segment koji smo definisali i Zakonom o sportu i zadovoljstvo mi je što nastavljamo saradnju sa Fondom zdravstvenog osiguranja u ovom segmentu. Ministarstvo i Fond će sufinansirati obavezan godišnji sistematski pregled za sportiste do 18 godina, sportiste sa invaliditetom i kategorisane sportiste, kako je i predvidio Zakon o sportu“, istakla je Davidovićeva.

Finansiranje sistematskih pregleda sportista sa invaliditetom i kategorisanih sportista je, objasnila je Davidovićeva, novina koja je definisana novim Zakonom o sportu, jer je namjera da se ovom mjerom obuhvati što veći broj sportista.

Kusturić je rekao da Fond od početka saradnje sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta insistira na značaju prevencije kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti sportista i da je to najbolji način da se spriječe tragični događaji na sportskim terenima.

Sistematske preglede sportista obavljaće Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske.