FZO RS Odnosi s javnošću Vijesti Veričin ''mali'' gest za veliki osmijeh

Bez ''pompe'' i povoda, iz čiste dobrote i saosjećajnosti, radnica Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Verica Lepir odlučila je da donira svoju dugu, prirodnu kosu djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Iako rijetko pišemo o našim radnicima, ovaj primjer dobrote ističemo, kako bi podstakli i druge na humanost, da pomažu onima kojima je pomoć potrebna, jer smo sve više okrenuti sebi, zaboravljajući često na one kojima i naša mala pomoć znači mnogo.

Kako je skromno rekla Verica, majka tri djevojčice, ovo je najmanje što je ona mogla da učini za mališane oboljele od malignih bolesti i nada se da će njen gest podstaći i druge da slijede njen primjer. Zbog toga je i pristala da ovu priču objavimo. Pored toga, Verica je i posjetila Roditeljsku kuću ''Iskra'' u Banjaluci. ''Željela sam da mališane počastim svježim krofnama i poručila sam ih u ''Zakuvaj krofne'' Banjaluka, a kada sam došla da ih preuzmem i platim, nisu htjeli ništa da mi naplate. I ovom prilikom se zahvaljujem tim divnim ljudima, koji potvrđuju da među nama ima mnogo dobrih i humanih ljudi koji su spremni da pomognu drugima'', ispričala je Verica. Sigurni smo da je njen gest razveselio mališane, a osmijeh na licu malih boraca je neprocjenjiv.

Ponosni smo što je Verica dio našeg kolektiva i što u ''svojim redovima'' imamo radnike za primjer, koji ne samo što su svakodnevno na usluzi osiguranicima, već i mimo radnih obaveza pomažu drugima.