FZO RS Odnosi s javnošću Vijesti Tomaš čestitao Svjetski dan doktora porodične medicine

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Darko Tomaš svim ljekarima porodične medicine i Udruženju doktora porodične medicine Republike Srpske uputio je čestitke u povodu obilježavanja Svjetskog dana doktora porodične medicine - 19. maja.

''Ovo je prilika da se ukaže na značaj porodičnih ljekara u pružanju zdravstvene zaštite stanovništvu i da se istakne da upravo oni imaju jednu od ključnih uloga u cjelokupnom zdravstvenom sistemu'', istakao je Tomaš. On je naveo da porodični ljekari predstavljaju stub zdravstvenog sistema, te da je potrebno neprestano ulagati i raditi na njihovoj daljoj edukaciji kako bi se konstantno poboljšavala porodična medicina i pružale što kvalitetnije usluge pacijentima.

Tomaš je u čestitki Udruženju ljekara porodične medicine RS izrazio podršku aktivnostima koje ovo udruženje sprovodi, zahvaljujući kojima su doprinijeli, kako je naveo, unapređenju oblasti porodične medicine, promociji zdravlja, te jačanju svijesti o značaju ljekara porodične medicine.

 

Direktor FZO je podsjetio da je upravo zahvaljujući saradnji doktora porodične medicine sa Fondom, kao i drugim institucijama u zdravstvu, u proteklim godinama učinjen niz iskoraka u zdravstvenom sistemu.

''Pozivamo vas da i dalje budete naši partneri, da nam iznosite vaše prijedloge i kritike u cilju građenja što efikasnije porodične medicine i zdravstvenog sistema uopšte'', poručio je Tomaš ljekarima porodične medicine.