U povodu završetka projekta ''Reproduktivno zdravlje u RS'', kojeg je sprovodila Akademija nauka i umjetnosti RS (ANURS), pod pokroviteljstvom Fonda zdravstvenog osiguranja, 29. oktobra u Banjaluci je održan skup na kojem su prezentovani rezultati ovog projekta, koji pokazuju da adolescenti imaju skromno znanje iz ove oblasti, a da su, s druge strane, demografski podaci poražavajući.
Jedinstven, opši cilj ovog projekta je da svi muškarci i žene u reproduktivnom dobu u RS dostignu i održavaju optimalan nivo reproduktivnog zdravlja.

Detaljnije

Fond zdravstvenog osiguranja RS podsjeća građane da u periodu od oktobra do kraja decembra mogu da promijene ranije izabranog doktora porodične medicine, bez navođenja razloga promjene. Takođe, ovaj period bi trebalo da iskoriste i oni građani koji do sada nisu izabrali svog porodičnog doktora, da to učine. 
Neregistrovani građani, inače, mogu da se registruju tokom cijele godine u tim porodične medicine, dok oni koji žele da promijene izabranog doktora mimo za to predviđenog perioda (oktobar-decembar) moraju imati opravdan razlog za promjenu. Međutim, s obzirom na to da je broj registrovanih građana jedan od osnovnih kriterijuma za ugovaranje zdravstvene zaštite, apelujemo da se registracija, ili promjena izabranog doktora obave u periodu do kraja decembra ove godine.

Detaljnije

U povodu obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10. oktobar) predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i Fonda zdravstvenog osiguranja obišli su prostorije Centra za mentalno zdravlje u Domu zdravlja Banjaluka.
Prilikom posjete ministar zdravlja Ranko Škrbić naveo je da bi na 25.000 stanovnika trebao da postoji jedan centar za mentalno zdravlje, što je precizirano i u Stategiji mentalnog zdravlja, koja je donesena ove godine.
''Trenutno imamo 19 centara za mentalno zdravlje u RS, a u pripremi su još tri centra, i to u Mrkonjić Gradu, Novom Gradu i Gackom'', naveo je ministar i dodao da se ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava pod motom ''Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja''.

Detaljnije

Svečanim presijecanjem vrpce u petak, 9. septembra 2010. godine, zvanično je otvoren prvi Centar za radioterapiju u Republici Srpskoj, u okviru Kliničkog centra Banjaluka.
Centar su otvorili Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS, i Ričard di Benedeto, predsjednik "Euromedic International", kompanije koja je po principu privatno-javnog partnerstva izgradila i opremila Centar za radioterapiju. 
Dodik je naveo da je bio srećan kada je prije godinu dana postavljen kamen temeljac za ovaj centar, i dodao da je njegovo zadovoljstvo sada, kada je centar otvoren, potpuno.

Detaljnije

Delegacija Fonda zdravstvenog osiguranja RS, predvođena direktorom Goranom Kljajčinom, boravila je 1. septembra u radnoj posjeti Kliničkom centru Banjaluka, i tom prilikom se upoznala sa organizacijom i načinom rada, kao i sa dostignućima Kliničkog centra Banjaluka.
Direktor Kliničkog centra Mirko Stanetić, održao je kratku prezentaciju o KC-u predstavnicima Fonda, prilikom čega ih je, pored sa načinom rada i organizacijom, upoznao i sa novim dijagnostičko terapijskim procedurama.
Predstavnici Fonda i Kliničkog centra obišli su Odjeljenje interventne kardiologije, Klinike za onkologiju, Klinike za neurologiju, Jedinicu intenzivne medicine, te Zavod za radiologiju. Kroz novoizgrađeni Centar za radioterapiju predstavnike Fonda i KC-a proveo je Marijan Bilić, direktor ''Euromedik International''.

Detaljnije