Više od 80 odsto osiguranih lica koji su u avgustu i septembru posjećivali zgradu Direkcije  FZO RS, te Kancelariju i Poslovnicu Banjaluka istaklo je da su zadovoljni ljubaznošću  zaposlenih u Fondu zdravstvenog osiguranja, a manje od 16 odsto anketiranih negativno je odgovorilo na postavljeno pitanja anketara Fonda. 
Naime, Fond je sproveo anketu među osiguranicima kako bi se utvrdio stepen ljubaznosti zaposlenih u Fondu. U anketi je učestovalo 120 osiguranika, a pitanja su se  odnosila na  ljubaznost službenika i poređenje ljubaznosti službenika Fonda sa zaposlenima iz drugih javnih institucija.

Detaljnije

Na unapređenju internet stranice Fonda zdravstvenog osiguranja se radi u kontinuitetu, s ciljem da se omogući korisnicima da lakše i brže dolaze do informacija koje su im potrebne.
U vezi s tim, posljednja novina je urađena u linku ''propisi'', u okviru kojih su u nekoliko podlinkova grupisani ''statut'', ''zakoni'', ''pravilnici'', ''odluke i rješenja'' i ''uputstva''. Takođe, nastojalo se da se korisnicima omogući da sve što je u vezi određene oblasti koja ih interesuje, nađu na jednom mjestu, bez mnogo pretraživanja. Tako naprimjer, ako nekoga interesuju bolovanja ili ortopedska pomagala, u okviru propisa uz pravilnike kojima se uređuju ove oblasti, odmah se nalaze i ostali dokumenti koji se odnose na tu oblast, npr. uputstva ili odluke. Ukoliko nekoga interesuje samo određeno uputstvo ili odluka, mogu ih naći i u pomenutim podlinkovima ''uputstva'', odnosno ''odluke''.
Pored navedenog, urađeni su i interni prečišćeni tekstovi Statuta Fonda i listi lijekova, koji su takođe dostupni na internet stranici. Na ovaj način korisnicima, uključujući i radnike Fonda, je značajno olakšano korišćenje ovih dokumenata. Naime, izmjene u aktima činile su te akte komplikovanim za korištenje, te je upravo nepostojanje prečišćenih tekstova bila jedna on najčešćih primjedbi građana kada je u pitanju internet stranica Fonda.
Trenutno je u pripremi prečišćeni tekst Pravilnika o pravu na ortopedska i druga pomagala, a radiće se interni prečišćeni tekstovi i drugih propisa.

Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja FZO RS za 2010. godinu danas je objavila Glavna služba za reviziju javnog sektora. Mišljenje revizora je dostupno na našoj internet stranici u linku ''Dokumenti''.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Goran Kljajčin, načelnik opštine Bileća Dragan Babić i direktor Doma zdravlja u Bileći Neđo Simović, potpisali su danas u Banjaluci sporazum kojim je predviđeno da do kraja ove godine u Bileći bude kompletno rekonstruisana zgrada Doma zdravlja. 
''Cilj nam je da u objektu Doma zdravlja u Bileći uradimo kompletnu rekonstrukciju prostora za ambulante porodične medicine, uključujući i segmente koji se odnose na dijagnostiku, prvenstveno laboratoriju i rendgen'', rekao je Škrbić nakon potpisivanja Sporazuma o obavezama i odgovornosti u procesu implementacije Projekta jačanja zdravstvenog sektora.

Detaljnije

U današnjem izdanju dnevnih novina "Fokus", u posebnom dodatku o Fondu zdravstvenog osiguranja, objavljen je intervju sa direktorom Fonda Goranom Kljajčinom. Kljajčin u intervjuu govori o poslovanju i drugim aktuelnostima u radu Fonda.
Intervju