Premijer RS Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Ranko Škrbić i direktor Opšte bolnice Zvornik Milorad Drljević svečanim presjecanjem vrpce otvorili su u Zvorniku objekat u koji su smješteni savremeni hemodijalizni centar, specijalističke službe i uprava Opšte bolnice.
Ceremoniji otvaranja ovog objekta prisustvovali su i direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Goran Kljajčin, direktor kompanije "Frezenijus – dijalizna njega" Miroslav Gaćanović, načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, pomoćnici ministra zdravlja Nedeljko Milaković i Milan Skrobić, zdravstveni radnici, te građani Zvornika.
Premijer Dodik je u svom obraćanju prisutnim prilikom otvaranja objekta rekao da je ova novoizgrađena zgrada ''dokaz da u RS nema istoka i zapada, osim u geografskom smislu, jer se RS ravnomjerno razvija''.

Detaljnije

U Fondu zdravstvenog osiguranja RS danas je (13.10.2009.) održan sastanak sa delegacijom Udruženja ljekara porodične medicine, na kojem je razgovarano o mogućnostima unapređenja saradnje i nekim konkretnim organizacionim problemima, čijim bi se rješavanjem moglo doprinijeti poboljšanju zadovoljstva, kako pacijenata, tako i timova porodične medicine. 
Predstavnici Udruženja su prezentovali podatke iz studije posvećene propisivanju recepata za lijekove, na osnov kojih su došli do zaključka da se u prosjeku, od ukupnog broja posjeta porodičnom ljekaru u toku jednog mjeseca, preko 40 % odnosi na posjete zbog propisivanja recepeta hroničnim bolesnicima.

Detaljnije

Od juna ove godine kontrolori Fonda zdravstvenog osiguranja provode anketiranje pacijenata u svim zdravstvenim ustanovama na osnovu novog upitnika, koji sadrži nekoliko grupa pitanja. Pitanja iz upitnika za bolničke pacijente odnose se na četiri segmenta: uslovi liječenja; kvalitet usluge; ljubaznost osoblja i organizacija konsultativno-specijalističke zaštite. Upitnikom za pacijente u domovima zdravlja, obuhvaćene su tri grupe pitanja: organizacija rada; ljubaznost doktora i ljubaznost medicinskih sestara.

Prema rezultatima ankete, provedene u toku septembra na uzorku od 1673 bolnička pacijenta, s najvišom ocjenom ocijenjena je bolnica u Foči (4,19). Bolnica Kasindo dobila je ukupnu prosječnu ocjenu po svim segmentima ankete 3,86; Bolnica Doboj 3,82; Bolnica Zvornik 3,76; Bolnice Nevesinje i Gradiška 3,74; Klinički centar Banja Luka 3,70; Bolnica Bijeljina 3,55, dok su ostale bolnice ocijenjene sa ocjenom nižom od 3,5. 

Detaljnije

U prvih devet mjeseci 2009. godine Služba za odnose s javnošću Fonda zdravstvenog osiguranja primila je 150 zahtjeva za pristup informacijama, koje su uputili novinari. Najviše zahtjeva su uputili novinari Nezavisnih novina i Glasa Srpske, zatim Euro Blica, RTRS-a, Fokusa, Presa i drugi.
Na 74% od ukupnog broja zahtjeva novinara za pristup informacijama, Služba za odnose s javnošću odgovorila je istog dana, na 18% narednog dana, a na 8% upita je odgovoreno nakon više od dva dana.
Na ovaj način, znajući značaj pravovremenih informacija i poštujući novinarsku profesiju, Služba za odnose s javnošću nastoji da medijima pomogne u njihovom radu, a kako bismo dodatno unaprijedili rad Službe pozivamo medije da nam upute kritike, sugestije i prijedloge.

Detaljnije

U okviru projekta «Poslovna komunikacija», koji se realizuje u Fondu zdravstvenog osiguranja od juna prošle godine, između ostalih aktivnosti, planirano je i anketiranje osiguranika. Anketiranjem će se ispitivati njihovi stavovi u vezi sa ljubaznošću zaposlenih u Fondu, barijerama na koje nailaze kod ostvarivanja prava iz zdravstvenog osiguranja, dostupnošću informacija i dr.
U septembru je provedena anketa na uzorku od stotinu osiguranika, koji su se obraćali zaposlenima u Poslovnici Banja Luka, a ispitivan je njihov stav o ljubaznosti zaposlenog osoblja. Anketom je obuhvaćen uzorak  u kome su podjednako bile zastupljeni muškarci i žene, mlađa i starija populacija.

Detaljnije